Annonse
10:23 - 28. juni 2013

«Trikken er et rart rom. Brøt hun noen form for regelverk?»

Etikeren svarer.

Annonse

Duftlys er jeg brennende motstander av. Der fikk jeg sagt det. Så var det én sak til som engasjerer meg: Høylytt mobilsnakk på offentlig transport. Det er to aspekter ved dette jeg gjerne vil høre dine tanker om.

Det første er den snakkendes ansvar. Å høre kvikke replikker på trikken om andres sexliv eller plantevalg kan være fornøyelig. Festprat og skittkasting har også sin sjarm. Irriterende, til tider, men sjelden trøblete.

Her om dagen var det en dame som snakket høyt og lenge med en kollega på telefonen. Praten handlet om en annen navngitt kollega. Han skulle til legen, og hun var tydelig på at denne egentlig burde ta seg sammen, og kalte ham ustabil og svakelig. Da hun forlot trikken, sa mannen ved siden av meg: «Det vil jeg virkelig kalle utlevering av en kollega.» Hva om han som skulle til legen satt på trikken? Var hun sjefen hans? Fornavnet på mannen sa hun høyt og tydelig. Storbyen i Norge er liten. Trikken er et rart rom. Brøt hun noe form for regelverk? Jeg vil gjerne høre dine tanker rundt dette.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
ved kjøp av abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»