Annonse
14:03 - 11. april 2013

Bowies vårsøg

Ukens Kimmeridge.

Annonse

Hvor er vi nå? Er det vår? Fremdeles er det en syltynn hinne mellom årstidene, og jeg lider under en form for lede jeg kjenner altfor godt, men aldri blir klok på. I en dagsavis som i all sin oppstemte og absolutt helt unyttige nyhetsiver gir meg en følelse av tristesse, leser jeg at på grunn av dette lokket av holke og is som har knuget gater og plener de siste ukene, vil det ta litt tid før gresset blir grønt og velluktende igjen. I mellomtiden har Nattens dronning berørt tanken om enda en svipptur til Paris, «for å smake litt på våren der». Jeg svarer at jeg gidder ikke det, jeg rett og slett orker ikke. For våren lar vente på seg der også, sur vind, hustrig. En av Einar Roses merkelig aktuelle revysanger rinner meg i hu; han vurderer å se på sitt ur, for han hører det tikke: «Men jeg orker ikke det, / Nei jeg orker ikke det, / Jeg orker det simpelthen ikke, / Å så trett som jeg er…»

– Men Paris har jo Printemps, prøver Nattens dronning seg med, heroisk som få. Varehuset med de eviggrønne tilbudene som skal holde håpet om et bedre liv oppe.

Nei, jeg orker ikke det.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»