Annonse
13:12 - 02. august 2012

Waldorfsalat

Illustrasjonsfoto: Pixabay
Annonse

Denne salaten har navnet sitt fra New York-hotellet Waldorf-Astoria og ble opprinnelig laget med epler og selleri. Salaten ble «oppfunnet» av sveitsisk-amerikanske Oscar Tschirky, selv om han var hotellsjef, og ikke kokk. Retten ble til omtrent da hotellet ble åpnet i 1897. Valnøtter ble en vanlig ingrediens i salaten på 1930-tallet. Da kom oppskriften også med i The Rector Cook Book, som var den viktigste kokeboken i USA før krigen.

Det finnes flere varianter av Waldorfsalat. I Norge er det vanlig å blande sammen ingredienser og dressing, men her serveres salat og dressing separat, noe som gjør retten penere å se på. Dressingen er laget med blåmuggost, som passer godt med valnøtter og de sødmerike ingrediensene.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»