Annonse
22:01 - 08. mars 2012

Suppe av muskatgresskar

Illustrasjonsfoto: Pixabay
Annonse

Mange er vant til å lage gresskarsuppe, men denne uken foreslår vi å bruke en litt mindre slektning, nemlig muskatgresskar, til en velsmakende suppe servert med muskatrømme og rapsolje med persillesmak. Denne frukten heter enten butternut squash eller butternut pumpkin på engelsk. Den ser ut som en stor pære, har lysegult skall og er gjerne 20-30 centimeter lang. Kjøttet er ikke så søtt som i vanlig gresskar.

Før suppen tilberedes, anbefaler vi å bruke en dag du likevel er hjemme til å lage rapsolje med persillesmak. Denne smaksrike og nydelige oljen lages ved å stå i ovnen i seks timer på svak varme. Når den først er laget, holder den godt i en måneds tid, og den gir suppen en ekstra eksklusiv smak.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»