Annonse
22:01 - 08. mars 2012

Suppe av muskatgresskar

Illustrasjonsfoto: Pixabay
Annonse

Mange er vant til å lage gresskarsuppe, men denne uken foreslår vi å bruke en litt mindre slektning, nemlig muskatgresskar, til en velsmakende suppe servert med muskatrømme og rapsolje med persillesmak. Denne frukten heter enten butternut squash eller butternut pumpkin på engelsk. Den ser ut som en stor pære, har lysegult skall og er gjerne 20-30 centimeter lang. Kjøttet er ikke så søtt som i vanlig gresskar.

Før suppen tilberedes, anbefaler vi å bruke en dag du likevel er hjemme til å lage rapsolje med persillesmak. Denne smaksrike og nydelige oljen lages ved å stå i ovnen i seks timer på svak varme. Når den først er laget, holder den godt i en måneds tid, og den gir suppen en ekstra eksklusiv smak.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger