Annonse
14:14 - 06. september 2012

Stekt uer

Foto: Tove Gravdal
Annonse

Ukens rett er stekt fisk dandert på en purreseng, servert med grønne linser og en fargesterk blanding av favabønner og gulrot, toppet med smørsaus laget med sitrongress. De syrlige smakene får motvekt av moreller, som det nå er høysesong for. Favabønner er også på sitt beste om høsten. De kan være vanskelige å få tak i, men prøv Bondens marked, og kjøp like godt inn en stor mengde, skrell dem og frys dem til vinteren. Til denne retten fikk jeg tak i gul gulrot fra Korsvold Gård på Hvaler. Det finnes mange typer gulrot, som varierer i fasong og farge. Før renessansen var det vanlig med gul gulrot i Europa, men etter at grønnsaken ble et jordbruksprodukt, dyrkes kun oransje gulrøtter. Om du ikke har tilgang til tradisjonelle gulrøtter, går det fint med oransje.

Uer er en rødkinnet dypvannsfisk med fast kjøtt og god smak. I denne retten stekes den med skinnet på, men be for all del fiskehandleren om å fjerne skjellene samtidig som fisken blir skåret opp i passelige serveringsfileterer.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»