10:24 - 22. juni 2012

Steinbit, auberginekaviar og polenta

Foto: Margreta Stølen

Nå er det steinbitsesong, og vi kan servere hvit, saftig og fast fisk. Denne retten har en italiensk vri, der fisken blir servert med polenta, auberginekaviar og en enkel salat. Fisken blir stekt i stekepanne, men steinbit passer godt til å grilles på kullgrill, noe som anbefales, fordi det gir ekstra smak til retten.

Polenta er italiensk, betyr knust korn og består av maismel som er kokt i kraft og kan minne om potetstappe. Den er rik på smak og egner seg godt som tilbehør til fiske- og kjøttretter. Polenta lages som stappe, eller den kan tilberedes som sprø polentakaker. Om det blir litt polenta igjen, legg den som en tykk, flat deig på bakepapir til den er kald. Skjær opp i biter og stek polentaen i pannen. Det blir kjempegodt med litt tomatsaus til.

Auberginekaviaren er inspirert av den britiske kokken Gordon Ramsay. Kaviaren, eller pureen, har en syrlighet og urtesmak som passer perfekt sammen med den fyldige og kraftige polentaen.

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»