09:46 - 23. august 2012

Smaksrik svinerett

Svin med tapenadelokk

Kjøtt fra gris som har levd ute, der den har spist riktig mat i naturlige omgivelser, smaker bedre enn kjøtt fra industrialisert svineproduksjon.

Når du skal kjøpe svinekjøtt av beste kvalitet, se etter fast og rosa kjøtt uten fuktighet. Hvitt og fuktig kjøtt er sannsynligvis masseprodusert svin, som smaker lite og virker slapt. Kjøtt som er for rødt eller for fett, kan være fra en gammel gris og har dårlig kvalitet. Større matvarebutikker har gode og økologiske Grøstad-produkter, eller du kan gå på Bondens marked, som har rundt 25 markeder spredt over hele landet.

Retten er inspirert av et besøk på et lite brasseri i Lyon, der de i sommer serverte sesong-svin med et lokk av mozarella- og olivenpuré sammen med auberginekaviar.

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»