Annonse
09:46 - 23. august 2012

Smaksrik svinerett

Svin med tapenadelokk
Annonse

Kjøtt fra gris som har levd ute, der den har spist riktig mat i naturlige omgivelser, smaker bedre enn kjøtt fra industrialisert svineproduksjon.

Når du skal kjøpe svinekjøtt av beste kvalitet, se etter fast og rosa kjøtt uten fuktighet. Hvitt og fuktig kjøtt er sannsynligvis masseprodusert svin, som smaker lite og virker slapt. Kjøtt som er for rødt eller for fett, kan være fra en gammel gris og har dårlig kvalitet. Større matvarebutikker har gode og økologiske Grøstad-produkter, eller du kan gå på Bondens marked, som har rundt 25 markeder spredt over hele landet.

Retten er inspirert av et besøk på et lite brasseri i Lyon, der de i sommer serverte sesong-svin med et lokk av mozarella- og olivenpuré sammen med auberginekaviar.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»