16:03 - 28. juni 2012

Skalldyrpasta

Foto: Margreta Stølen

Vi priser sommer og smaken av sjø med denne retten, der både reker, krabbe og blåskjell er med i en nydelig og smaksrik skalldyrsaus, servert med pasta. Pasta er selvsagt aller best når den er hjemmelaget og helt fersk, noe denne oppskriften legger opp til. Men det går an å bruke fersk spaghetti fra butikken.

Pasta er et godt følge til mange forskjellige sauser fordi smaken er nøytral og teksturen er både solid og delikat. Pasta er en deig, laget av tørt mel, som er elastisk nok til å formes til tynne tråder, og sterk nok til å holde formen når den kokes. For å få en slik deig, må den lages av mel med glutenprotein. Durumhvetemel inneholder ekstra mye gluten, og den er mindre elastisk enn gluten fra vanlig hvetemel. Derfor er pasta med durumhvetemel enklere å forme enn pastadeig med hvetemel.

I Italia lages deigen vanligvis av durumhvetemel og vann. Pasta med hvetemel og egg er en nordeuropeisk variant. Egg gir pastaen fin farge og mer smak. Og proteinet i eggene bidrar til å gjøre deigen lettere å forme.

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»