Annonse
11:35 - 26. juli 2012

«Skal jeg glemme det som måtte være andres (uskjønne) blikk på kvinner som meg?»

Annonse

Jeg er kvinne som vokste opp i den tiden hvor bh’en verken var nødvendig (jeg stilte nok ikke i Dolly Partons klasse som måtte bruke tre dager på å brenne nevnte klesplagg) – eller politisk korrekt å bruke. Så fortsatte jeg bare – uten bh – helt opp til i dag, og har i grunnen følt meg stolt av at jeg har et vedheng ved min kropp som står seg rimelig bra, alderen tatt i betraktning. Nå har jeg faktisk ikke tenkt alder i særlig grad – før en av de nordligste byers glassfasade viste meg et syn hva gjelder nevnte kroppsdel som jeg nærmest kun har sett i Morgenbladets tegneserie, nemlig «Kebbelife». Oi, oi. Tidligere tiders stolte vipp ble plutselig borte. Er det slik jeg ser ut? Fy og fy, hadde jeg nær sagt. Hva gjør jeg nå? Bør jeg gå til innkjøp av det plagget jeg i dag har skjønt at jeg helst trenger, iallfall for fremdeles å føle meg stolt? Eller skal jeg bare glemme det som måtte være andres (uskjønne) blikk på kvinner som meg?

Sammenhengen mellom estetikk og etikk er vel rimelig klar – områder vi blir berørt av – og her er jeg altså ikke lenger rørt av meg selv. Hva synes du er alternativene?

K

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»