Annonse
09:41 - 16. mai 2012

«Sjefen min sto oppført med over tre ganger så høy lønn.»

Morgenbladets etiker svarer.

Annonse

Jeg jobber i en liten kunnskapsbedrift preget av idealisme og flat struktur. Jeg elsker jobben min, selv om lønnen ikke alltid står i stil med den innsatsen jeg legger inn. I disse dager begynner de årlige lønnsforhandlingene, og for moro skyld gjorde jeg et søk i skattelistene som ligger ute på nettet. Der så jeg at sjefen min sto oppført med over tre ganger så høy lønn som gjennomsnittet for ansatte på mitt nivå i bedriften. Jeg trodde nesten ikke at det kunne være sant. Jeg kjenner argumentene for høye topplederlønninger, og jeg synes også det er rimelig at det er en forskjell. Men i en liten bedrift som vår … jeg vet ikke. Det kjennes nesten umoralsk. Er det bare smålighet fra min side?

Kvinne 45, mellomleder

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»