Annonse
12:08 - 12. oktober 2012

Sabayonne

Foto: Martin Bernetti/Scanpix
Annonse

Dette er en artig dessert inspirert av mesterkokken Ferran Adria, som inntil i fjor drev en av verdens absolutte topprestauranter, El Bulli.  Det høres kanskje avansert ut, men det er veldig lett å lage de brusende druene i oppskriften. De skal ligge natten over i en kremsprøyte med gasspatron. Da blir de fulle av kullsyre og bruser på tungen. 

Sabayonnekrem er det franske navnet på en italiensk dessert, nemlig Zabaglione. Navnet kommer fra det napolitanske dialektordet zapillare, som betyr å skumme.

Dessertkremen minner om eggedosis, men her brukes kun eggeplommen, og kremen blir tilsatt en søt vin. Sabayonne kan lages med forskjellige viner, men jeg har valgt en Moscato d’Asti som gir kremen rik sødme. Sammen med de brusende druene blir det en fantastisk smaksopplevelse.   

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»