11:54 - 21. september 2012

Risotto

Foto Scanpix

I soppsesongen må man lage risotto, som er soppens beste venn. Soppens rike smak kommer aller best frem sammen med hvitvin, ekte kraft og parmesan, som i denne retten. Risotto er retten som lager sin egen saus. Det gjør den ved at man rører konstant slik at risen svetter ut stivelse.

Sesongen for steinsopp varer frem til oktober, så den kan man nå plukke selv. Men tørket steinsopp passer også i denne retten, de er perfekte sammen med ferske kantareller.

Trøffel er også et klassisk valg sammen med risotto. Men som privatperson er det vanskelig å oppdrive gode trøfler i Norge. De trøflene som er tilgjengelige er ganske dyre, små og smakløse. Trøfler blir lett skrytegarnityr på flotte middager uten å tilføre noe spesielt til smaken. Jeg anbefaler å bruke litt trøffelpølse isteden. Denne risottoen får et lite ekstra piff ved å drysse små terninger av trøffelpølse over retten. Kjempegodt!

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»