Annonse
13:08 - 23. februar 2012

Pekingand

Foto: Margreta Stølen
Annonse

En klassisk pekingand blir omstendelig tilberedt ved å skille skinnet fra andekjøttet med luftpumpe, for så bare å bruke skinnet i retten. Vi bruker hele anden, der kjøttet blir revet i små biter. Men skinn og kjøtt skal skilles, og anden skal henge til tørk over natten og stekes i flere timer, så beregn god tid. Det er likevel ikke vanskelig å lage kinesernes tradisjonsrike rett, i hvert fall for dem med en asiatisk dagligvarebutikk i nærheten der de selger hoisinsaus, laget på soyabønner, og små, frosne pannekaker, laget av mel og soyaolje. Dessuten er ikke retten dyr! Hel and er billigere enn andebryst og -lår, men bestill den for sikkerhets skyld i butikken på forhånd. Takket være produsenter som Stange, Holte og Gårdsand er det blitt mulig å kjøpe norsk andekjøtt av topp kvalitet.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger