12:49 - 12. juli 2012

Pannekaker

I katolske land har det vært tradisjon å servere fete pannekaker til kyndelsmesse 2. februar, som ble feiret til minne om at Jesus 40 dager gammel ble presentert i templet. Pannekakene markerte fornyelse, familieliv, hell og lykke. Og de sto også på menyen på fetetirsdag, dagen før fastetiden begynte. Det ble sagt at hvis du holder en mynt i samme hånd som den du holder skaftet på stekepannen med, og ønsker deg noe idet du snur pannekaken, vil ønsket gå i oppfyllelse.

Pannekaker kan imidlertid nytes året rundt, og er utmerket som lettvint sommermat til glede for store og små. For å gjøre retten tiltalende for øyet, er finhakket gressløk med i røren. Resultatet blir gyllenstekte pannekaker med et sommerlig, grønt innslag. I denne oppskriften blir pannekakene servert med to klassiske fyllvarianter: den ene med bacon, den andre med Brie de Meaux, men begge med lønnesirup. Resultatet blir gourmetgodt!

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»