Annonse
13:40 - 02. august 2012

Olsson anbefaler 3.-9. august

Tommy Olsson gir deg hver uke sine kunstanbefalinger.

Til Drøbak: Harald Lyches kunst stilles hyppig ut for tiden.
Annonse

 

Harald Lyche 
Burning Man 
Galleri Vera, Drøbak
Så, plutselig, etter år med stillhet, begynte han å stille ut ganske så ofte, og dette er den fjerde markeringen så langt i år. Vi er, sånn sett, ganske heldige. Det vil bestandig være noen kunstnere som absorberes av sitt arbeid i den grad at de nesten løsriver seg fra den menneskelige tilstanden og på en måte blir det de lager. Harald Lyche har konsekvent virket under noe av den samme frenesien, men med en omvendt agenda; det kan se ut som om han arbeider seg inn i denne verden, heller enn ut av den. Og den senere tids hyppige frekvens av utstillinger hinter også om at den konklusjonen er riktig. Energisk og intenst på kanten til hjerneslag – hans arbeid er et av de beste argumenter for å tviholde på maleriet jeg vet om.

Tor-Arne Moen 
Galleri Bjørk, Bjørke
Ikke helt sikker på hvor dette Bjørke egentlig er, sånn, geografisk sett, men vil gjerne slå et slag for denne også, siden den ene maleren ikke utelukker den andre. Tor-Arne Moens billedunivers ligger ikke så veldig langt ute av rekkevidde for den verden vi befinner oss i til daglig, med alt hva det innebærer av anspente nerver og såvidt skjulte drifter, og kan vel kanskje settes i forbindelse med en type kollapset fotorealisme som lar seg spore tilbake til Gerhard Richter og Sigmar Polke, men som her er avgjort mer disiplinert og til tider tar noen uforutsigbare, rent anarkistiske valg underveis. Bra saker, dette.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»