Annonse
10:36 - 01. november 2012

Olsson anbefaler 2.-8. november

Tommy Olsson gir deg hver uke sine kunstanbefalinger.

«De glade mennene»: Yue Minjun på Galleri s.e. i Bergen
Annonse

 

Ole Sjølie
Trondheim Kunstmuseum

Typisk nok gikk jeg glipp av denne selv om jeg var i Trondheim den dagen det var åpning. Men det skal ikke hindre meg i å anbefale det som kanskje er den mest markante mønstringen så langt av et kunstnerskap som merkelig nok i stor grad har klart å passere under radaren til historieskriverne i altfor lang tid. Sjølie er født i 1923 og gikk ut av Statens Kunstakademi i 1950 – det er lov å slå seg for pannen, men sånn er det jo i noen tilfeller. Det kan ta tid før man får den kred’en man fortjener. Tenk stort, tenk maleri med overdreven bruk av materialitet, tenk monokromt og muy macho. Du kan også tenke på de tiårene som passerte uten at vi visste hvem han var, men dette er like fullt noe helt eget – plassert midt i en skur av motstridende referansepunkter, men likevel distansert nok fra disse til å etablere en helt egen integritet.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»