Annonse
12:40 - 27. september 2012

«Når opphører foreldres forsørger- og omsorgsansvar?»

Annonse

Når begynner voksenlivet, og hva betyr det å være voksen? Når opphører foreldres forsørger- og omsorgsansvar? Hva sier du for eksempel om unge langt oppi tyveårene som flytter inn igjen i barndomshjemmet faktisk uten å spørre sine foreldre om det passer? Som ikke tenker å jobbe så mye, fordi hun skal realisere en kreativ åre i seg selv?

Jeg har i det siste vært i kretsen til familier med slike utfordringer, og jeg har kjent ganske klart hva jeg mener: Når en ungdom flytter ut som 20-åring, så har den unge forlatt barndomshjemmet, og er for resten av sitt liv ansvarlig for… ja, sitt liv. Jeg har forespeilet barna deres eget voksenliv fra de var store barn, og ja, de flyr! Men jeg elsker naturligvis mine barn, og er for alltid der for dem emosjonelt eller hvis de faktisk kommer i nød. Og jeg elsker å få dem på besøk!

Det er mange unntak, naturligvis, fra å stenge barndomshjemmet for sine barn. Et ungt menneske kan ha behov for en transitstasjon mellom to holdepunkter. Det kan være at den unge faktisk ikke er flygedyktig, og trenger medisinsk eller psykisk hjelp før hun kan settes på vingene. Eller den unge er så voksen og selvstendig at for eksempel mor og datter kan leve sammen som to voksne i et kollektiv. Ville sette pris på dine kommentarer rundt dette temaet.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»