Annonse
11:49 - 21. juni 2012

«Måten hun snakket om frelsen på, fikk meg til å føle en intens motvilje.»

Morgenbladets etiker svarer.

Annonse

Faren min har vært gift to ganger etter at han skilte seg fra moren min da jeg gikk i førsteklasse på barneskolen. Det siste ekteskapet ble inngått relativt nylig, og jeg liker den nye kona. Hun er ikke påtrengende intim overfor meg og mine søsken, men faren min er blitt merkbart mer oppmerksom og kontaktsøkende etter at han ble sammen med henne. Under et besøk forleden forsto jeg at hun var personlig kristen og mener at jeg, min mann og mine barn, som ikke er religiøse, faktisk er fortapte og vil havne i helvete. Det var en sjokkerende oppdagelse, jeg har ingen erfaring i å takle den typen overbevisninger blant mine nærmeste. Måten hun snakket om ondskapen og frelsen på, fikk meg til å føle en intens motvilje. Nå er jeg usikker på hvordan jeg skal forholde meg videre. Har du noen råd?

Hilsen skilsmissebarn, 42, Oslo

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»