13:52 - 12. juli 2012

Makrell i Paris

Illustrasjon: Marvin Halleraker / www.marvin.no

Makrellen har ikke noe utpreget godt navn i Paris. Nytter ikke her med «Makrellen e komen!» Ytterst sjelden figurerer denne fisken på menyene, og i tillegg har det franske ordet for makrell, maquereau, en ikke altfor flatterende bibetydning: «hallik».

Men om du går på den lille gastronomiske bistroten til Claude Colliot (restauranten har samme navn som innehaveren og ligger i 40 rue des Blancs-Mantaux, i 4. arrondissement), kan du risikere å få den servert på en enkel og lekker måte. Selv sier Claude at det er for å lede gjestenes smaksopplevelser inn på nye baner når han lurer inn makrell på sin «Meny Carte Blanche», som er hans overraskelsesmeny til 54 euro.

Da får du en forrett, eksempelvis en tallerken med fine skiver av ulike typer eksklusive tomater, lett overrislet med marrokansk arganolje og med en bit krabbe, samt en spiseskje moden mozarella, etterfulgt av to hovedretter og dessert. Den ene hovedretten kan være grillet kotelett og nakkestykke av små ibericosvin, med honning, en spiseskje crème fraîche-basert saus, samt en kopp varm cappuchino av potetpuré og pisket krem. Og før dette, altså, makrellen. Den lages eksempelvis slik (til 2 personer):

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»