Annonse
13:52 - 12. juli 2012

Makrell i Paris

Illustrasjon: Marvin Halleraker / www.marvin.no
Annonse

Makrellen har ikke noe utpreget godt navn i Paris. Nytter ikke her med «Makrellen e komen!» Ytterst sjelden figurerer denne fisken på menyene, og i tillegg har det franske ordet for makrell, maquereau, en ikke altfor flatterende bibetydning: «hallik».

Men om du går på den lille gastronomiske bistroten til Claude Colliot (restauranten har samme navn som innehaveren og ligger i 40 rue des Blancs-Mantaux, i 4. arrondissement), kan du risikere å få den servert på en enkel og lekker måte. Selv sier Claude at det er for å lede gjestenes smaksopplevelser inn på nye baner når han lurer inn makrell på sin «Meny Carte Blanche», som er hans overraskelsesmeny til 54 euro.

Da får du en forrett, eksempelvis en tallerken med fine skiver av ulike typer eksklusive tomater, lett overrislet med marrokansk arganolje og med en bit krabbe, samt en spiseskje moden mozarella, etterfulgt av to hovedretter og dessert. Den ene hovedretten kan være grillet kotelett og nakkestykke av små ibericosvin, med honning, en spiseskje crème fraîche-basert saus, samt en kopp varm cappuchino av potetpuré og pisket krem. Og før dette, altså, makrellen. Den lages eksempelvis slik (til 2 personer):

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger