Annonse
11:07 - 18. oktober 2012

Løksuppe

Illustrasjonsfoto: Pixabay
Annonse

Denne retten er inspirert av Tomas Kellers oppskrift i kokeboken Bouchon fra 2004. Suppen blir laget av karamellisert løk og oksekraft, og servert i en løksuppetallerken med toastet baguette og et lokk av en velsmakende ost, her en fransk Comté.

Dette er absolutt den beste løksuppen jeg har smakt, og den er ikke så vanskelig å lage, så lenge du kan sette av en kveld en dag eller to i forveien på kjøkkenet. For å få til den gode smaken i løksuppen er det nødvendig å ha god tid til å (karamellisere) løken.

Vær tålmodig, ikke skru opp varmen for å korte ned på tiden det tar å koke løken. Det er viktig at den ikke brenner seg, for da blir suppen bitter på smak.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»