12:52 - 26. oktober 2012

Lammelår

Tilbehør: Stekte plommer gir fin syrlighet til det fete lammekjøttet. Foto: Berild Roald/Scanpix

Lam smaker ekstra godt når kjøttet stekes lenge på lav varme. Da mørnes kjøttet, og urter og safter får utvikle smaken. Det fete lammekjøttet krever både sødme og syre. En rødbetsaus ivaretar sødmen, mens stekte plommer som tilbehør gir syrlighet. I tillegg serveres lammet med stekt spinat og potetstappe med trøffelsmak. Husk at hemmeligheten til en vellykket potetstappe er masse smør.

1 lammelår på cirka 4 kilo | 2 ss finhakket timian | 2 ss finhakket oregano | 2 ss finhakket rosmarin | 12 fedd hvitløk | 2 ss salt | 50 g usaltet smør skåret i tre skiver

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»