Annonse
22:27 - 07. juni 2012

Klar grønnsakssuppe

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt / frukt.no
Annonse

Denne oppskriften er inspirert av Thomas Kellers kokebok Bouchon (2004). Keller er en amerikansk kokk som har gitt ut flere kokebøker det er vel verdt å ha på kjøkkenet. Han er mest kjent for restaurantene The French Laundry i Yountville i California og Per Se i New York.

Bouchon (som for øvrig betyr «kork» på fransk) er navnet på Kellers brasseri i samme gate som The French Laundry i Yountville, og kokeboken med samme navn er en god innføring i klassisk fransk brasserimat. Brasserie på fransk betyr egentlig ølbryggeri, men brukes i dag til å beskrive en restaurant med en enkel og uformell atmosfære.

Denne suppen er en typisk brasserirett, der hoveddelen er laget dagen i forveien slik at den får tid til å utvikle mye smak. Og så er den lett og rask å tilberede før den skal serveres.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mer fra Anbefalinger