22:27 - 07. juni 2012

Klar grønnsakssuppe

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt / frukt.no

Denne oppskriften er inspirert av Thomas Kellers kokebok Bouchon (2004). Keller er en amerikansk kokk som har gitt ut flere kokebøker det er vel verdt å ha på kjøkkenet. Han er mest kjent for restaurantene The French Laundry i Yountville i California og Per Se i New York.

Bouchon (som for øvrig betyr «kork» på fransk) er navnet på Kellers brasseri i samme gate som The French Laundry i Yountville, og kokeboken med samme navn er en god innføring i klassisk fransk brasserimat. Brasserie på fransk betyr egentlig ølbryggeri, men brukes i dag til å beskrive en restaurant med en enkel og uformell atmosfære.

Denne suppen er en typisk brasserirett, der hoveddelen er laget dagen i forveien slik at den får tid til å utvikle mye smak. Og så er den lett og rask å tilberede før den skal serveres.

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»