Annonse
22:40 - 09. februar 2012

Kan det bli bedre?

Vinmonopolets nye vinliste for spesialbutikker er enestående i verden.

Dyr, men majestetisk: Rik fruktighet hele veien. Så godt som det kan bli.
Annonse

Vin er arvesølv og gullgruve for den sjarmerende, bondske regionen Burgund i Frankrike. Men bak førsteinntrykket av et duvende, inntagende landskap skjuler det seg en nesten uoverskuelig geografi der vinrankene er fordelt på et mylder av appellasjoner, vinmarker, innhegninger, såkalte clos, hvor bare det å eie noen kvadratmetere kan bety ære og berømmelse. Og penger. Burgundervinens tidligere rykte som ustadig og upålitelig er gjort til skamme av det store antall seriøse produsenter som lager fabelaktig vin.

Men selv i dag kreves det masse kompetanse, entusiasme og energi for å sette seg inn i hva burgundervin egentlig er, ikke minst dersom man skal skaffe til veie et utvalg høykvalitetsvin av denne sorten.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger