Annonse
12:55 - 09. august 2012

«Jeg vet selvfølgelig at det ikke nytter.»

Morgenbladets etiker svarer.

Annonse

Jeg tror på en hel masse ting når det gjelder en bedre verden og min rolle i den. Jeg er entusiastisk medlem av et utall organisasjoner, fast giver av en god prosentandel av min lønn til ideelle formål, medlem av et politisk parti, ivrig anti-bilist, tøybleiemor, gjenbruker, matauker og sjelden-flyver. Jeg er feminist, sosialist, kristen, snill og miljøforkjemper.

Jeg vet selvfølgelig at det ikke nytter. I mitt miljø er det vanlig å være solidarisk innstilt, stemme på det riktige partiet og arbeide for systemendringer. Men det er veldig lite snakk om livsstil, om å gjøre noe konkret og fysisk. Vi er, som noen sa så treffende, generasjonen som gikk litt for fort fra demonstrasjonstog til vinsmaking i Toscana.

Men jeg protesterer! Er det ikke et eller annet – en dyd, en dannelse, en plikt – faktisk å prøve å være den forandringen jeg ønsker å se i verden? Når jeg velger å leve slik jeg gjør, gjør jeg det aller mest fordi jeg ønsker å leve som et helstøpt menneske. Jeg anser det naturlig, det er frukten av treet som er meg. Jeg er ikke konsekvensetiker, jeg må og vil leve rett fordi det er rett.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger