Annonse
11:55 - 21. september 2012

«Jeg er i tvil om det er etisk greit å bidra til Tor-tjenesten»

Annonse

Internett tilbyr i dag ulike muligheter for åpen elektronisk kommunikasjon. Media opplyser at noen regimer har streng sensur hvor opposisjonelle meningsytringer sensureres og straffes. Demokratiske prosesser i ulike land vanskeliggjøres med elektronisk sensur. Som svar på dette har ulike anonymiseringsteknologier blitt utviklet. Mest kjent blant dem er Tor-prosjektene, hvor informasjon fra sender anonymiseres og sporing vanskeliggjøres.

Brukere og andre frivillige oppfordres å tilby sin nett-tilgang som «relay» til denne tjenesten. På denne måten kan en hjelpe undertrykte og sensurerte grupperinger ytringsfrihet. Problemet med denne tjenesten er at den også kan bli/blir brukt til kriminelle formål. Det inkluderer sannsynligvis både salg av kopierte kredittkort, spredning/nedlasting av barnepornografi og lignende. Jeg er i tvil om det er etisk greit å bidra til Tor-tjenesten for å hjelpe dem som benytter den til formidling og kommunikasjon med omverdenen, eller om en bør unngå å bidra grunnet den andel som benytter tjenesten til kriminelle formål.

Student, UiB.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
ved kjøp av abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»