Annonse
11:55 - 21. september 2012

«Jeg er i tvil om det er etisk greit å bidra til Tor-tjenesten»

Annonse

Internett tilbyr i dag ulike muligheter for åpen elektronisk kommunikasjon. Media opplyser at noen regimer har streng sensur hvor opposisjonelle meningsytringer sensureres og straffes. Demokratiske prosesser i ulike land vanskeliggjøres med elektronisk sensur. Som svar på dette har ulike anonymiseringsteknologier blitt utviklet. Mest kjent blant dem er Tor-prosjektene, hvor informasjon fra sender anonymiseres og sporing vanskeliggjøres.

Brukere og andre frivillige oppfordres å tilby sin nett-tilgang som «relay» til denne tjenesten. På denne måten kan en hjelpe undertrykte og sensurerte grupperinger ytringsfrihet. Problemet med denne tjenesten er at den også kan bli/blir brukt til kriminelle formål. Det inkluderer sannsynligvis både salg av kopierte kredittkort, spredning/nedlasting av barnepornografi og lignende. Jeg er i tvil om det er etisk greit å bidra til Tor-tjenesten for å hjelpe dem som benytter den til formidling og kommunikasjon med omverdenen, eller om en bør unngå å bidra grunnet den andel som benytter tjenesten til kriminelle formål.

Student, UiB.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger