Annonse
12:35 - 06. desember 2012

«I og med at det igjen snart er jul, så må jeg atter en gang forholde meg til min tante.»

Annonse

Jeg har lenge hatt et vanskelig forhold til min tante, og nå har jeg lyst til å skvære opp og ha en skikkelig samtale med henne, slik at vi begge forhåpentligvis kan legge uenighetene våre bak oss. Jeg er nå 25 år, og min tante har gjennom min barndom aldri vært noen solstråle. For min del startet det hele da hennes datter, altså mitt søskenbarn, antydet at jeg hadde mobbet henne da vi begge var 13-14 år gamle. Dette vet både jeg og søskenbarnet mitt ikke er rett.

Når min tante fikk høre dette, snakket hun aldri med meg om saken. Hun valgte heller å gjøre mine middagsselskaper med familie og slekt lite hyggelige, i form av å ikke la meg få snakke ferdig, og generelt komme med nedsettende kommentarer. Men min mor har alltid hatt dyp respekt for henne, og hører alltid på hva hun sier med nærmest ærefrykt. Hun har dermed også vanskelig for å stå opp for meg når tante for eksempel under middagsselskaper påpeker at jeg nå har spist nok Twist.

Gjennom årene har jeg ofte gruet meg til familiesammenkomster i høytidene, der min tante og hennes familie alltid kommer. Min tante og jeg har ikke vekslet et ord med hverandre på ti år, med mindre hun føler for å korrigere meg. I og med at det igjen snart er jul, så må jeg atter en gang forholde meg til min tante. Men i år kommer også min samboer, og vår (snart) ett år gamle datter til å være med. Og derfor kjenner jeg litt ekstra på at jeg nå er voksen, og at jeg vil legge dette bak meg. Jeg vet ikke om jeg klarer å gjøre det, uten å ha en real prat med henne. Mitt spørsmål til deg er: Burde jeg la det hele ligge, og heller heve meg over det hele? Er det lov å være sint på en gammel tante, eller er jeg over gjennomsnittet bitter over en ti år gammel skrøne som har rammet meg?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger