15:02 - 13. september 2012

Høstsalat

Illustrasjonsfoto: Pixabay

Dette er en deilig salat med beter, poteter, kokt egg og røkelaks, servert med en dressing laget med grov sennep. Nå som det er høysesong for beter og poteter, er dette en fortreffelig salat laget av kortreiste ingredienser.  

Laksen i salaten som ble servert i redaksjonen, var røkt villaks fra Røykeriet på Vippetangen i Oslo. Røkelaks er best når den er laget av villaks. Industrirøyket oppdrettslaks er gjerne fet, smakløs og slappere i konsistensen enn villaks. Den blir ofte sprøytet full av saltvann med røyksmak. Kjøttet til villaksen er naturlig fett og har en mørkere oransje farge. Villaksen har sesong i juli, men røkt villaks er å få både nå og ved juletider, fordi de gode fiskebutikkene fryser den ned og passer på å ha nok til kundene utenfor sesongen.

Midtpartiet på laksen er saftig og gir store biter, mens halepartiet er saltere og tørrere. Jeg anbefaler å velge et stykke røkelaks fra halepartiet; det minner mest om den deilige fisken bestefar røkte i hagen. 

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»