Annonse
15:02 - 13. september 2012

Høstsalat

Illustrasjonsfoto: Pixabay
Annonse

Dette er en deilig salat med beter, poteter, kokt egg og røkelaks, servert med en dressing laget med grov sennep. Nå som det er høysesong for beter og poteter, er dette en fortreffelig salat laget av kortreiste ingredienser.  

Laksen i salaten som ble servert i redaksjonen, var røkt villaks fra Røykeriet på Vippetangen i Oslo. Røkelaks er best når den er laget av villaks. Industrirøyket oppdrettslaks er gjerne fet, smakløs og slappere i konsistensen enn villaks. Den blir ofte sprøytet full av saltvann med røyksmak. Kjøttet til villaksen er naturlig fett og har en mørkere oransje farge. Villaksen har sesong i juli, men røkt villaks er å få både nå og ved juletider, fordi de gode fiskebutikkene fryser den ned og passer på å ha nok til kundene utenfor sesongen.

Midtpartiet på laksen er saftig og gir store biter, mens halepartiet er saltere og tørrere. Jeg anbefaler å velge et stykke røkelaks fra halepartiet; det minner mest om den deilige fisken bestefar røkte i hagen. 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger