Annonse
12:43 - 22. november 2012

Gresskargnocchi

Illustrasjonsfoto: Pixabay
Annonse

Gnocchi regnes som en italiensk rett, men varianter av den lages i den franske regionen Alsace og i landene som før utgjorde det ungarsk-østerrikske keiserriket. Knepfle, knödel, noques eller quenelles er ulike navn på melboller som ligner gnocchi.

Gnocchi lages vanligvis av poteter, mel og egg. Retten består av små, ovale og pastaaktige melboller som er kokt i vann og serveres med saus eller blir gratinert i ovnen. Gresskargnocchi er en velsmakende variant der gresskar erstatter potet i deigen. I denne oppskriften blandes så deigen med eggeplommer og smør. Gnocchiene serveres med en smør- og salviesaus og revet parmesan. Og som prikken over i-en: en nydelig, italiensk salami.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»