Annonse
12:25 - 16. november 2012

Fiskeburger

Illustrasjonsfoto: Pixabay
Annonse

Ukens rett er en enkel og deilig fiskeburger. Den inneholder purreløk, som de gamle romerne mente ga stemmen en dyp klang. Derfor spiste keiser Nero en bolle purreløksuppe hver dag for å ha en fin og dyp røst når han skulle holde tale.

Fiskeburgeren er laget med tre typer hvitfisk for å gi den mest mulig smak. Nå er det sesong for kveite, en dypvannsfisk som kan bli opptil 60 år gammel, og den anbefales som en av ingrediensene. Burgeren toppes med røkelaks og ost, og serveres med aioli og salat, der jeg har valgt oransje og gule tomater, som er litt mindre skarpe og litt søtere enn vanlig tomat. Kapers og balsamicokrem gir en ekstra spiss på smaken.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»