10:19 - 04. mai 2012

Etikeren står frem!

Hvem er Morgenbladets ekspert på etiske spørsmål og livets irrganger?

Morgenbladets etiker: Trond Berg Eriksen, professor i idéhistorie. Foto: Aftenposten

Så viste det seg altså at Etikeren var ingen ringere enn den vidtfavnende, men ikke mindre dyptloddende professor i idehistorie Trond Berg Eriksen! Når han nå, etter halvannet år, trer ut av anonymiteten er det på avisens oppfordring. Vi håper det vil bidra til at flere vil sende inn spørsmål, men understreker samtidig at den som spør kan velge å være anonym. Hvilke temaer ser så Trond Berg Eriksen helst at folk går til Etikeren med?

– Nå var også anonymiteten Morgenbladets oppfinnelse, inspirert av engelske og amerikanske forbilder. Selv synes jeg at allsidigheten i spørsmålene er noe av det som har gjort det interessant å reflektere over dem. Jeg er glad i det hverdagslige, common sense og trivialiteter som tankestoff. Moralspørsmål og etiske problemer behøver ikke å være så dramatiske bestandig. Eller rettere: Det kan skjule seg et drama bak de mest hverdagslige beslutninger.

Har du også overhørt spekulasjoner om hvem Etikeren i Morgenbladet er?

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»