Annonse
14:05 - 02. august 2012

«Er det mitt ansvar som tante å gripe inn?»

Morgenbladets etiker svarer.

Annonse

Jeg er tante til tre barn som alle er i ferd med å bli veldig overvektige. Dette har frustrert meg over lang tid, men jeg har ikke turt å si i fra. Foreldrene og barna har et usunt kosthold, og barna har konstant tilgang til søtsaker. Dette brukes som trøst, og når de er syke får de spise så mye godteri og brus som de klarer. Jeg trenger vel ikke si at de ofte er syke. Jeg markerer min holdning til deres livsstil med å markere mine klare valg som jeg har tatt ovenfor mitt barn. Sist gang jeg var på besøk kom de med en stor skål med godteri til min datter. Jeg tok den fra henne, trodde nesten det var ment som en spøk.

Er det mitt ansvar som tante å gripe inn? Det virker ikke som foreldrene ser at de er «store». Barna ser mye på tv, og den minste føler seg ofte utenfor blant venner. Jeg er redd de skal komme til meg når de blir voksne og si: «Tante, hvorfor var det ingen voksne som så hva som skjedde og grep inn?».

Jeg har på mange områder et nært forhold til min bror som er deres far, men tør altså ikke å ta opp dette temaet. Burde jeg, eller skal jeg stole på at skole eller helsesøster griper inn snart?

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»