09:40 - 20. juli 2012

Dessertpannekaker

Vi holder tråden fra forrige uke og fortsetter med pannekaker, men nå i en dessertvariant som priser sommerens jordbær! Dette er en lekkerbisken med marinerte bær og krem tilsatt italiensk dessertost. Enkel å lage som avslutning på en lang og lat sommermiddag.

Romerne elsket jordbær og mente de hadde terapeutiske egenskaper. Romerne spiste viltvoksende, små bær, altså det vi i dag kaller markjordbær. Middelalderens alkymister mente jordbær var et panaceamiddel: det vil si at det var egnet til å helbrede all slags sykdommer. Panacea er navnet på den greske gudinnen for helbredelse.

I Europa begynte man å dyrke de ville markjordbærene på 1300-tallet, og flere ulike varianter ble utviklet. Jordbærene vi kjøper i kurver og kasser i dag, eller kanskje til og med plukker selv, er en krysning av store amerikanske og chilenske jordbær og de små europeiske markjordbærene.

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»