Annonse
12:38 - 09. november 2012

Brødpudding

Illustrasjonsfoto: Pixabay
Annonse

Denne uken har jeg blandet to gode vegetarretter fra to av mine favorittkokker, Thomas Keller og Alain Passard. Brødpudding med purreløk er fra Kellers kokebok Ad Hoc at Home (2009), mens grønnsaksretten er fra Passards The Art of Cooking with Vegetables (2010). Nå er det sesong for rødbeter og gresskar, som er med i denne oppskriften. Jeg har valgt å bruke muskatgresskar, det som ser ut som en stor pære, har lysegult skall og er 20-30 centimeter langt. Denne grønnsaken heter butternut squash eller butternut pumpkin på engelsk, og er blitt stadig vanligere i norske butikker. Kjøttet er ikke så søtt som i vanlig gresskar.

Brødpuddingen er dominert av ostesmaken, og trenger å balanseres med både litt sødme og syrlighet, noe rødbetene og gresskaret sørger for. De to rettene er som skapt for hverandre!

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger