Annonse
12:38 - 09. november 2012

Brødpudding

Illustrasjonsfoto: Pixabay
Annonse

Denne uken har jeg blandet to gode vegetarretter fra to av mine favorittkokker, Thomas Keller og Alain Passard. Brødpudding med purreløk er fra Kellers kokebok Ad Hoc at Home (2009), mens grønnsaksretten er fra Passards The Art of Cooking with Vegetables (2010). Nå er det sesong for rødbeter og gresskar, som er med i denne oppskriften. Jeg har valgt å bruke muskatgresskar, det som ser ut som en stor pære, har lysegult skall og er 20-30 centimeter langt. Denne grønnsaken heter butternut squash eller butternut pumpkin på engelsk, og er blitt stadig vanligere i norske butikker. Kjøttet er ikke så søtt som i vanlig gresskar.

Brødpuddingen er dominert av ostesmaken, og trenger å balanseres med både litt sødme og syrlighet, noe rødbetene og gresskaret sørger for. De to rettene er som skapt for hverandre!

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»