Annonse
13:05 - 14. august 2012

Bortsj med soffritto

Annonse

Opprinnelig trykket i Morgenbladet 3. februar 2012.

Bortsj er en rødbetsuppe som tilhører basiskjøkkenet i Øst-Europa, i land som Russland, Ukraina og Polen. Her var det tidligere store jødiske innslag i befolkningen, og bortsj er en vanlig rett blant ashkenazijøder, altså i familier med røtter i Øst-Europa og Tyskland. Bortsj ble populært i Frankrike etter at retten kom til landet med de første russiske emigrantene i 1820.

Ukens oppskrift har fått et anstrøk av Middelhavskjøkkenet ved at den inneholder soffritto i stedet for tomatpuré. Soffritto er en basisblanding av tomat og løk som kokes i mange timer, slik at vannet fordamper. Blandingen brukes mye i italienske, spanske og katalanske oppskrifter. Lag en stor mengde når du først lager soffritto, så det blir verdt koketiden, og legg det som blir til overs i små porsjoner i fryseren. 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Anbefalinger