Annonse
13:05 - 14. august 2012

Bortsj med soffritto

Annonse

Opprinnelig trykket i Morgenbladet 3. februar 2012.

Bortsj er en rødbetsuppe som tilhører basiskjøkkenet i Øst-Europa, i land som Russland, Ukraina og Polen. Her var det tidligere store jødiske innslag i befolkningen, og bortsj er en vanlig rett blant ashkenazijøder, altså i familier med røtter i Øst-Europa og Tyskland. Bortsj ble populært i Frankrike etter at retten kom til landet med de første russiske emigrantene i 1820.

Ukens oppskrift har fått et anstrøk av Middelhavskjøkkenet ved at den inneholder soffritto i stedet for tomatpuré. Soffritto er en basisblanding av tomat og løk som kokes i mange timer, slik at vannet fordamper. Blandingen brukes mye i italienske, spanske og katalanske oppskrifter. Lag en stor mengde når du først lager soffritto, så det blir verdt koketiden, og legg det som blir til overs i små porsjoner i fryseren. 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
ved kjøp av abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»