12:45 - 22. november 2012

Akademisk lunsj

Mathallen i Oslo fortsetter å imponere, med sine mange ulike aktører. Kvaliteten på råvarene er tidvis formidabel, og restauranttilbudet mangfoldig. I annen etasje holder Kulinarisk Akademi til. De disponerer over 400 kvadratmeter tilpasset aktiviteter med mat og drikke i sentrum, og tilbyr blant annet mat- og vinkurs på tre restaurantkjøkken som er henholdsvis 70, 90 og 100 kvadratmeter store. Mathallsafari er ett av kursene. Da handles råvarene hos forhandlere i etasjen under, og tilberedes deretter med hjelp av det akademiet selv kaller «kremen av norske kokker».

Selv erfarte jeg nylig hva dette lekre, superprofesjonelle stedet står for i anledning av et besøk fra en fransk vinprodusent, Perrin, som også eier Château de Beaucastel. Slottets egen kokk, Laurent Deconinck, som blant annet har fartstid hos flere stjernerestauranter, serverte en lunsj som fortjener et referat. En av Deconincks oppgaver som kjøkkensjef ved Beaucastel og nå på Perrins restaurant l’Oustalet i Gigondas, er å lage mat som passer til vinene fra vinhuset.

Vinene som kom på bordet var overbevisende, og fra flere pris- og kvalitetsnivåer. Til de enkleste og minst komplekse vinene hører slageren La Veille Ferme Rouge 2011 og naturvinen Perrin Nature 2009, samt den hvite Famille Perrin Réserve blanc 2011. Til denne siste fikk vi servert en tartar av fransk kalv fra Limousin og norsk sjøkreps, akkompagnert av skum av mandelmelk. Friskheten og livligheten i den hvite rhônevinen fikk frem de delikate aromaene både i krepsen og kalven.

Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»