Annonse
13:11 - 09. august 2012

Agnolotti

Pastaputer: Agnolotti ble opprinnelig laget i Piemonte-regionen. Alle foto: Margreta Stølen
Annonse

Agnolotti minner om ravioli, altså pasta med fyll i, og disse firkantede pastaputene ble opprinnelig laget i Piemonte-regionen. Det går fint å lage agnolotti til mange, fordi teknikken for å fylle putene er mer effektiv enn den vanligvis er for ravioli. Kantene holder seg dessuten godt under kokingen, fordi de blir brettet flere ganger.

Redaksjonen fikk servert to agnolotti-typer, én fylt med ricottaost, den andre med ertepuré. Ricotta er en nøytral ingrediens som passer til de fleste sauser og det meste av tilbehør, så den egner seg godt som fyll. Mens ertefyllet er søtlig og gjør retten litt mer spennende.

Pastaen serveres med friske, grønne grønnsaker og med béchamelsaus, en klassisk, hvit saus av fransk opphav. Nå er det dessuten sopptid, og friske, norske kantareller setter ekstra spiss på retten: Den sterke oransje fargen på soppen står perfekt til det grønne.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«  Lyse netter, Moss 8.-9. juni De festivalrelaterte bokutgivelsene til Audiatur og litteraturhuset HOF fortjener opptil flere hurra. Til helgen arrangeres HOFs musikkfestival…»
«Sjukov understreket at ingen av ryktene om funn av Hitlers lik er bekreftet.»