08:09 - 03. februar 2021

Joe Biden vil kjøpe amerikansk og Angela Merkel vil ha vaksinene selv, var det bare retorikken til Trump de ikke tålte, spør Maria Reinertsen.

Joe Biden vil kjøpe amerikansk og Angela Merkel vil ha vaksinene selv, var det bare retorikken til Trump de ikke tålte, spør Maria Berg Reinertsen.

Donald Trumps slagord «buy american, hire american» som fikk liberale politikere Vesten rundt til å steile. Men da Joe Biden undertegnet en presidentordre med tittelen Buy American, var det ingen som steilet - EU balet med vaksiner og i Norge var vi opptatt med å stenge grensene for arbeidsinnvandrere. Illustrasjon: Christian Belgaux Kildefoto: General Photographic Agency / Getty Images (bakgrunn), Olivier Douliery / Bloomberg / Getty Images (Trump) og NTB /Getty Images
Annonse