10:35 - 25. november 2020

– Hvis det fantes lover mot hatprat på 60-tallet, ville ikke Ku Klux Klan blitt rammet av dem, men Malcolm X

Borgerrettsveteranen Ira Glasser minner om at minoriteter har mest å tjene på et konsekvent forsvar for ytringsfriheten.

Fremme i Montgomery: Afroamerikanske borgerrettsforkjempere forsto at det er livsfarlig for minoriteter å gi myndighetene makt til å sette begrensninger på ytringsfriheten, hevder Ira Glasser. Som leder for American Civil Liberties Union fra 1978 til 2001 forsvarte han ytringsfriheten til både nazister og Ku Klux Klan. Borgerrettsaktivisten Hosea Williams (til høyre i bildet), var blant dem som støttet ham i det. Her ankommer han Montgomery sammen med blant andre Martin Luther King Jr. etter protestmarsjen fra Selma i 1965. Foto: Morton Broffman / Getty Images 
Annonse