09:00 - 10. juli 2020

Tanker fra styrehuset

Nå hoper køene seg opp på norske fergeleier. Overstyrmann Hilde Iren Sætre synes synd på turistene, men tenker mer på sjøfolkene som er koronafast til havs.

Ferie fra fergen: Hilde Iren Sætre er overstyrmann på MF Kvam på ytre søre Sunnmøre. Men her er hun på kaia i Stavanger, med MS Sandnes i bakgrunnen. Hun har sin siste ferieuke og kom akkurat tilbake fra Prekestolen.

– Mange ikke så fergevante havner i fergekø i sommer. Er det mye rart å se fra broen, overstyrmann?

– Nå er det mest lokale passasjerer på min ferge, men da jeg jobbet på Lavik-Opedal-fergene, ble jeg fascinert av hva enkelte gjorde for å slippe å måtte kjøre ned på nedre bildekk. En hadde skaffet seg legeerklæring fra dyrlegen om at hunden ikke tålte å stå på nedre dekk. Og apropos dyrleger: Det var den lokale dyrlegen som hadde fastmontert en gammel sykkel på taket så han slapp å bli sendt til nedre dekk. Det kan jo være et tips til dem som absolutt vil slippe. 

 – En figur jeg savner, er den bryske matrosen som står og dirigerer vettskremte bilister på plass med bare noen centimeters klaring mellom bilene. Hvor er det blitt av han? 

Annonse