12:22 - 20. juli 2020

– Pandemitiden tvinger oss til å tenke på hvordan vi bruker språket

Biskop Kari Veiteberg finner igjen sin egen hverdag i Bibelen dette unntaksåret.

For biskop Kari Veiteberg kan ordene i Bibelen av og til virke som om det er en journalist som har sittet og beskrevet en tilstand. Fotomontasje: Morgenbladet. Kildefoto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB scanpix

– Det er jo meg du ringer, så da er det bibeltekster du får.

Det sier Kari Veiteberg, biskop i Oslo. Hver søndag pleier hun å delta i en gudstjeneste. I dagene før hun skal holde preken eller en tale, blar hun rundt i Bibelen. Denne våren har hun lett etter håpstekstene, frykt-ikke-tekstene og vær-ikke-redd-tekstene, forteller hun.

Men så har det plutselig dukket opp bilder som har fått henne til å stoppe opp.

Annonse