12:13 - 16. juli 2020

Nye resultater styrker håpet om en koronavaksine i 2021

Den første store utprøvingen av en koronavaksine begynner nå. Men hva slags antistoffer vil vi egentlig ha?

Viktig test: Moderna starter snart den første storskalatestingen av en vaksine mot sars-cov-2-viruset. Her fra legemiddelselskapets laboratorium i Cambridge. Foto: Boston Globe / Getty Images

Om en ukes tid starter legemiddelselskapet Moderna den første storskalautprøvingen av en vaksine mot viruset sars-cov-2. En første test har vist at alle som fikk vaksinen, produserte antistoffer mot viruset. Det resultatet skal nå verifiseres i en større testgruppe – rundt 30 000 personer.

Den brede testingen er avgjørende viktig, fordi faktorer som alder, kjønn, genetikk og hvilke virus og bakterier du tidligere har vært smittet med, påvirker hvordan immunresponser kan dannes i akkurat deg.

Heldigvis har vi også noen fellesnevnere.

Annonse