07:05 - 14. juli 2020

Kaller korona-dagbøker dritt

Det er i sakprosaen Åsa Linderborg finner de virkelig gode ideene til hvordan man takler konfliktene etter koronakrisen. 

Kulturskribent og forfatter Åsa Linderborg tror verden kommer til å se flere demonstrasjoner og ressurskamper i kjølvannet av koronakrisen. Illustrasjon: Morgenbladet. Kildefoto: Pontus Lundahl / TT / NTB scanpix

Verden er et sårbart sted. Det er den hittil største lærdommen fra 2020 for Åsa Linderborg, forfatter og tidligere kulturredaktør i avisen Aftonbladet.

Året begynte med store branner i Australia. Så skapte USA krigsfrykt med sitt drap på en iransk general, og siden har det egentlig bare ballet på seg. Koronasmitten øker nå i store deler av verden. Linderborg trodde det kom til å bli en stor krig eller en forverring av klimakrisen som kom til å ta knekken på menneskeheten. Aldri hadde hun sett for seg at det skulle bli et virus.

– Man kjenner seg så liten og sårbar. Jeg lurer virkelig på hvordan det skal gå med verden etter koronakrisen, sier hun nå.

Annonse