11:35 - 16. juni 2020

Vil løse integreringsproblemer med kjærlighet og krav

Tidligere imam Ahmed Akkari er blant stifterne av et nytt dansk parti som kombinerer økonomisk venstresidepolitikk med vestlige frihetsverdier og islamkritikk.

Starter parti: Under karikaturstriden reiste Ahmed Akkari rundt i Midtøsten for å vise frem Jyllands-Postens tolv tegninger av profeten Muhammed. Siden har han vendt islamismen ryggen og blitt lærer på Grønland. Nå har han stiftet et nytt parti i Danmark som skal kombinere velferdsstat med forsvar for vestlige verdier. Foto: Mathias Christensen / Ritzau Scanpix / NTB scanpix

– Det har vært to ekstreme holdninger i dansk politikk. Det er høyresiden, som nærmest ser fiender i enhver annen kultur, og det er venstresiden, som bare ser stakkarer. Det ville vi gjøre noe med, sier Ahmed Akkari.

Han er blant grunnleggerne av et nytt politisk parti som i forrige uke sprang ut i den danske partifloraen: Nyt Centrum-venstre, et «lyserødt» parti som ønsker å kombinere islamkritikk og «vestlige frihetsverdier» med bevaring av velferdsstaten, grønn omstilling og sterke internasjonale relasjoner.

Partiet vil bryte med blokkpolitikken og gi mindre oppmerksomhet til «identitets-gøgl», som det står i et innlegg på Facebook-siden. Den prydes av en enkel logo med initialene NCV på rødbrun bakgrunn.

Annonse