00:00 - 12. juni 2020

Mark Zuckerberg vil bli keiser, og Facebooks nye tilsynsråd kommer ikke til å stå i veien for ham, skriver Martin Gedde-Dahl.

Mark Zuckerberg vil bli keiser, og Facebooks nye tilsynsråd kommer ikke til å stå i veien for ham, skriver Martin Gedde-Dahl.

Ifølge dem som kjenner ham, har Mark Zuckerberg vent seg til at når han tar avgjørelser de fleste rundt ham er uenig i, viser det seg med tiden at det var han som hadde rett. Dersom det er sånn det henger sammen, har Zuckerberg hatt veldig mye rett de siste ukene.

Protestene etter George Floyds død har økt presset på sosiale medier-selskaper om å regulere Donald Trumps bruk av plattformene deres. Da presidenten tilsynelatende truet med skyting av demonstranter, benyttet Twitter anledningen til å trekke en linje i sanden. Mark Zuckerberg derimot, erklærte at Facebook vil la posten stå. Han tar Trumps ord på at formuleringen «when the looting starts, the shooting starts» ikke er ment å oppfordre til vold.

De som håpet at denne avgjørelsen – som har ført til protester ikke bare fra omverden, men også et opprør internt – ville være første prøve for Facebooks nye, uavhengige tilsynsråd, ble raskt skuffet. I en tid hvor så mange andre raskt har omstilt seg til daglige videokonferanser, svarer Zuckerbergs «høyesterett» at de håper å få til et møte i løpet av året.

Annonse