00:00 - 05. juni 2020

Hylland Eriksen i hundre, men langsomt

Et tresifret antall spalter er det visst blitt. Det er vel verdt en prat. 

Lese, fort og langsomt: Langsom lesning er en av sivilisasjonens fremste prestasjoner, mener Thomas Hylland Eriksen.

– Jeg hadde kanskje litt mindre hår sist vi snakket?

Det er en av disse drepende varme dagene på forsommeren, og vi møter selveste Sosialantropologen, med Stor S, på Adamstuen i Oslo. Thomas Hylland Eriksen har i to år skrevet en ukentlig spalte på morgenbladet.no om en ny bok han har lest – i spennet fra Andebys mest kjente ulykkesfugl (Donald-pocket nr. 3) til den italienske filosofen Giorgio Agamben (Che cos’è la filosofia). Vignetten, kalt «Hyllands bokhylle», er nå blitt publisert omtrent hundre ganger (101 i skrivende stund, for å være nøyaktig).

Da spalten ble lansert våren 2018, var Hylland Eriksen syk. Det er han teknisk sett fortsatt, men det er mindre kritisk nå. Håret er på vei tilbake.

Annonse