00:00 - 19. juni 2020

For fedrelandet, mot samtiden

Geir Ugland Jacobsen og Oslo Frp vil demme opp for «global innflytelse» i Norge. Sverigedemokraternas Mattias Karlsson vil påvirke politikken ved å vinne kulturen. Nå blander et virus seg inn i nasjonalkonservatismens fremrykning i Skandinavia.

Barndommens rike: Geir Ugland Jacobsen, nyvalgt leder i Oslo Frp, ville gjerne møtes på Grefsenkollen i Oslo. Her vokste han opp. Han sammenligner Frp med kardemommeloven: «Du skal ikke plage andre, du skal være grei og snill, og for øvrig kan du gjøre som du vil.» Det er Frp i et nøtteskall, mener Jacobsen. 

Geir Ugland Jacobsen kommer kjørende opp til Grefsenkollen i Oslo på en stor motorsykkel, ikledd semsket skinnjakke. Klistremerker med det norske flagget pryder begge sider av kåpen på «autobahnknuseren», som han selv kaller doningen. Den har han kjørt i 300 kilometer i timen, fullt lovlig i Tyskland, bedyrer han, før han plasserer sykkelen foran inngangen til Grefsenkollen restaurant. Bak ham er det utsikt til fjorden og hovedstaden, byen han er så glad i.

Jacobsen er nyvalgt leder av Oslo Fremskrittsparti og har allerede gjort det klart at han vil dreie partiet i en ny, nasjonalkonservativ retning: mot globalisering, for strengere straffer og mer penger til militære. Han er kritisk til innvandring og mener demokratiet i Norge ikke fungerer som det skal. Målet er at Frp skal bli et skarpere patriotisk parti: Norge og nordmenn skal gå først.

Vi er på god vei dit allerede, sier han.

Annonse