00:00 - 12. juni 2020

– Alle leker politi overfor hverandre

Skribent Aminata Amanda Corr mener den danske antirasismen er blitt kuppet av ekstreme aktivister.

For opplysning: Den danske skribenten Aminata Amanda Corr synes et begrep som «melaninrik» er overflødig. – Men hvis noen føler seg bedre forstått av å bruke den terminologien, må de bare gjøre det.

«Offermentalitet er makt», skrev Aminata Amanda Corr i avisen Berlingske etter de første markeringene av George Floyds død i København. Kritikken rettet seg mot organisasjonen som kaller seg Black Lives Matter Danmark fordi de hadde bedt om donasjoner til seg selv i forbindelse med markeringene. Det var å utnytte tragedien, mente Corr, og var som å be hvite mennesker «kjøpe seg avlat» for sin iboende rasistiske synd. «Alle vil rekke å få en bit av kaken før de slutter å drepe svarte mennesker på den andre siden av Atlanterhavet, og den hudfargede gaveboden stenger», skrev hun polemisk. 

Reaksjonene lot ikke vente på seg. På Facebook-veggen til Corr, som jobber som kulturskribent, insinuerte en sympatisør med bevegelsen at hun var en «Bounty», den kokosfylte sjokoladen som er mørk utenpå og hvit inni. Uttrykket sikter til en svart person som oppfører seg som om hun er hvit og dermed ikke lever opp til forventningene til svarte. 

Annonse