00:05 - 29. mai 2020

Vidunderlig ny verden

Tuva Moflag og Arbeiderpartiet har fått kjørt gjennom en historisk liberalisering av bioteknologiloven. Hun håper det ikke skjer på samme måte neste gang.

Kvantesprang: – Når det blir så mange endringer samtidig, blir det så store diskusjoner at du nesten ikke kommer i mål med dem, sier Arbeiderpartiets Tuva Moflag. Hun mener likevel prosessen da Norge fikk ny bioteknologilov denne uken, var grundig.

– Nå som seieren er komplett: Det var ikke litt bismak da du våknet dagen etter avstemningen i Stortinget?

– Nei, det var det ikke.

– Bioteknologi er et så vanskelig tema, etisk og teknologisk, og dere har gått utenom vanlig prosedyre for å få en historisk liberalisering av loven. Det er ikke slik man ønsker at en sånn lov skal bli til?

Annonse