12:35 - 14. mai 2020

– Veldig usannsynlig at barn ikke smitter andre

Christopher Inchley, spesialist i barnesykdommer, er spent på om gjenåpningen av skolene vil gi en ny bølge med koronasmitte.

Christopher Inchley er spesialist i barnesykdommer ved barneavdelingen på Akershus universitetssykehus og jobber på mottaksrommet for covidsyke barn. I forskningen frem til nå har det vært sprikende funn om hvorvidt barn sprer koronasmitte. Inchley mener det er veldig sannsynlig at også barn smitter andre med koronaviruset.

– Vi vet fortsatt lite om barns spredning av koronasmitte. Men det er veldig usannsynlig at barn ikke smitter andre i det hele tatt. Har barnet ditt viruset i nesen og gnir snørr på sofaen eller hunden, så blir viruset med, sier Christopher Inchley.

Han er spesialist i barnesykdommer ved Akershus universitetssykehus. I tillegg leder han et nasjonalt forskningsprosjekt som studerer hvordan koronaviruset påvirker barn. Blant annet skal de se på om det er egenskaper ved barns immunsystem som gjør dem mindre syke enn voksne. Barna de forsker på, er de som sendes til sykehus med mistanke om koronasmitte.

Tilbake til skolen. Barn var denne uken tilbake på skolebenken etter flere uker som koronafaste i norske hjem. Ikke bare i Norge, men også i Tyskland og Danmark. Å gjenåpne skolene blir ansett som et av hovedtiltakene for å restarte den globale økonomien igjen. Hvis skolene fortsetter å holder stengt, kan ikke foreldre gå tilbake til jobb.

Annonse