00:05 - 15. mai 2020

Kompani covid-19

Koronaviruset holdt på å sette en stopper for årets inntak til Forsvaret. Løsningen ble å la rekruttene gå gjennom tidenes smittevernregime.

Disiplin i sengetøyet: Etter omfattende testing for koronasmitte er årets rekrutter på Terningmoen leir klare for å innlemmes i Forsvarets mysterier. Fire instruktører viser hvordan man rer opp sengen.

Håndflater! Mellom fingrene! Fingertupper! Låsegrep! Håndledd!

Klokken er 11, innlandsluften biter og det er granskog så langt øyet rekker. Utenfor Terningen Arena på Elverum står en gjeng 19- og 20-åringer på luftig rekke i boblejakker og hettegensere. De har kommet hit med buss, bil, tog. Noen måtte ta taxi fra Gardermoen for å nå frem i tide. Det er første dag i Forsvaret, og det hele begynner med en grundig håndvask i en provisorisk vaskerenne.

Det spøkte for vårens inntak til førstegangstjenesten når et farlig virus gikk løs i befolkningen. Løsningen ble mindre tropper, strenge smittevernregler og et omfattende testregime. Hjemmebanen til Elverums håndballag er for anledningen omgjort til testhall for unge rekrutter som sluses inn flunkende rene og ranke, antibaccet og ansiktsmasket.

Annonse